torsdag, augusti 26, 2010

Framstegen i huset

Det är inte lätt att visa framstegen i Vita huset. Om det beror på min oförmåga att ta intressanta bilder eller något annat kan vi låta vara osagt, men jag gör ett litet försök här genom att visa hur bland annat vårt kök har förändrats under sommaren.

I början av juni var det ganska stökigt

Sen målade vi väggarna och det blev lite renare.
De omålade väggarna vid bardisken ska få tapeter så småningom.

Från köket, genom hallen och in på toa

Golven täktes av i mitten av juli

Det har varit lite bekymmer med skorstenarna. Bland annat har vi fått rensa kanalerna och göra lite hål i väggarna. Annars är det nymålat i vardagsrummet...

Håkan syrar den nymurade väggen i hallen

Dags för golvslipning

Svärfar är duktig och snäll

Nyslipade, oljade och polerade golv!

Bänkskivan behövde också slipas och oljas in

Golvet i hallen har fått klinker och är numera även fogat.

Det blev en liten inblick i hur arbetet framskrider. Nu är det faktiskt mest småsaker kvar. Det stora som ska ske i höst är installation av två gjutjärnskaminer och att vi ska få jordvärme. Jordvärmen kommer ju inte att påverka huset så mycket, utan snarare trädgården. Installationerna av kaminerna kommer däremot att vara lite stökigare och vi lär inte flytta ner några möbler förrän det är klart. Sen hoppas jag att min innerligt efterlängtade tapet i köket snart kommer upp, men det finns tyvärr inga garantier. Eventuellt får det avvakta till efter kaminerna eftersom det förmodligen kommer skita ner ganska ordentligt. Nåja, ännu en trevlig sak att se fram emot!

Inga kommentarer: