tisdag, november 24, 2009

Denna fantastiska höst!

Den här hösten har rusat förbi. Jag har knappt hunnit uppfatta att det har blivit kall och mörk vinter.

Anledningarna till min tankspriddhet är två. För det första har jag haft en hel massa grejer att göra på jobbet. Det har varit resor till Holland, Polen och i nästa vecka är det dags att bege sig till Kaliningrad. Samtidigt skulle jag jobbat 50% för hamnen, men det har inte riktigt gått ihop. Det har å andra sidan resulterat i att jag nu måste sitta på plats i ett kontor på hamnen två och en halv dag i veckan.

Den andra anledningen till att vintern har verkat ovanligt varm och ljus är för att vi har hittat vårt drömhus. Det var i slutet av september som H skickade en länk till mig. Då hade huset precis lagts ut på hemnet och samma vecka fick vi tid att titta på det. Vi blev väldigt förtjusta direkt. Huset, som ligger på landet med direkt närhet till skog och sjöar, är byggt runt sekelskiftet 1900. Det är relativt stort, 220 kvm, vitputsar och fastigheten är nästan 2600 kvm. Ganska så precis allting vi har önskat oss! Trädgården lämnar väl lite att önska eftersom den tidigare ägaren aldrig har lagt speciellt mycket energi på den. I stort sett kan man säga att halva trädgården är gräs och grusplan och att resten är en vild skog.

Efter att vi hade tittat på huset vid tre olika tillfällen tog vi beslutet att lägga ett bud. Vi var tack och lov de enda intressenterna som var SÅ intresserade, så det slutade med att vi budade mot säljaren. Tack vare en bra förhandlingssits (som enda budgivare) fick vi ner priset lite grand. Den 30 oktober fick vi reda på att säljaren var nöjd med vårt bud och sen dess har det funnits ett rosa skimmer över allt vi gjort. Jag gav mig iväg till Polen och H skrev på kontraktet. Då var det bara en sak till som skulle kunna grusa våra drömmar: besiktningen. För precis en vecka sedan gjordes den och allt såg bra ut. H hade redan hittat en del grejer som besiktningsmannen påpekade, men det var inte värre än att det går att göra något åt. Samma dag betalade vi handpenningen och den 29 januari är det vårt!

Huset helrenoverades 1997 och har åtta rum varav fem är sovrum. När vi flyttar in planerar vi dock en renovering "light", dvs att alla ytskikt i hela huset ska ses över och fräschas till. Fem sovrum ska också göras om till två. Jag har också lite planer för trädgården, men först och främst måste vi se till att hägna in den så att vildsvinen håller sig utanför.

Så för er som vill uppleva djur och natur på nära håll. Välkomna till Vita huset på Slottsvägen! :)

5 kommentarer:

Erika sa...

VAD HÄRLIGT!!!!
Ser farm emot att komma ohc hälsa på!! kramar

Unknown sa...

Va kul att höra lite mer om huset! Stort grattis! Kram

Maria sa...

Hehe, blir nästan lite avis! Säg till om nåt grannhus blir till salu..


Kram!!!!

Anonym sa...

Ahhhhhh, later fantastiskt!! BILDER!!! :)

KlaramedK sa...

Men kvinna!! Ett HUS det är vuxenpoäng big time!! Grattis grattis!


Berätta nu mer om denna skapelse, VAR ligger skönheten, Hur ser det ut!?!

kramar