fredag, april 16, 2010

Den fantastiska våren

Dagarna rullar på och ser ganska lika ut. Ett flertal viktiga dödslinjer har passerats och klarats av och på jobbet har det lugnat ner sig lite.

Den underbara solen gör att arbetet i huset ligger lite nere. Vem vill vara inne och spackla när man kan njuta av det fantastiska vårvädret ute? De senaste dagarna har arbetet utomhus mer eller mindre tagit slut vilket har medfört att lite har blivit gjort inomhus. Listerna i biblioteket är färdigmålade och det fjärde dörrhålet i hallen håller på att muras igen. Motivationen är inte direkt på topp, men det är ju trots allt inte så mycket kvar och vi hoppas kunna få lite hjälp till helgen.

Vi är fortfarande mycket fascinerade av stället vi har valt att bosätta oss på. Lugnet, fågelsången, omgivningarna, motorcyklarna på onsdagarna, alla vilda djur som vi stöter på lite här och var. Det är helt fantastiskt. Igår kväll när gick jag ut för att sätta undan murbruket och brukvispen så hade vi fyra hjortar i trädgården som snabbt flydde in bland träden för att gömma sig. H hämtade megaficklampan och vi insåg snabbt att de bara hade gömt sig i skuggorna och att vi kunde stå och titta på dem i flera minuter. Magiskt!

Igår när vi gick vår skymningsrunda (det är då man ser djuren) gick vi upp till matplatsen vid slottet (slottsherren lägger ut mat till djuren där). Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att där stod 15-20 vildsvin och åt. Stora och små i en enda röra. Vi bestämde oss för att inte störa dem och höll oss på avstånd. Nu ångrar jag nästan att vi köpte en så stor kamera. Den är nästan för besvärlig att bära runt på när man är ute och går i skogen, men nästa gång följer kameran med oavsett hur långt vi går.

1 kommentar:

Sofia sa...

Jasså det gör ni? ;)